Poruke za danas

Život je ono što se sada dešava…

1. Najvažnija stvar u vašem životu su bliski ljudi. Uvijek ih stavljajte na prvo mjesto. Oni su važniji od vašeg posla, hobija, drustvenih mreza. Cijenite ih kao da su cijeli vaš život. Jer to je tako.

2. Stvari skupljaju prašinu. Vrijeme i novac koji trošite na stvari jednog dana će vas uništiti. Što manje stvari imate, slobodniji ste. Kupujte pametno.

3. Životno iskustvo je jedna od najvažnijih stvari u životu. Svi nastojimo da budemo nezavisni, mudri, samopouzdani pojedinci. Međutim, ponekad zaboravimo da je naša mudrost iskustvo stečeno godinama. Zbog takvog iskustva mnogi ljudi prolaze kroz mnoge prepreke i poteškoće u životu. Iz tog razloga, iskustvo starije generacije nam je veoma važno, jer nosi životne lekcije – najvrednije znanje.

4. Život je ono što je sada. Uvijek se radujemo nevjerovatnim stvarima koje će se dogoditi u budućnosti, ali zaboravljamo da se život dešava upravo sada. Naučite da živite u ovom trenutku i prestanite da se oslanjate na iluzije u budućnosti.

5. Strah je samo vasa iluzija. Većina stvari kojih se bojimo nikada se neće dogoditi. Ali čak i ako se dogode, često se ispostavi da nisu tako loše kao što smo mislili. Za mnoge od nas strah je najgora stvar koja se može dogoditi. Stvarnost obicno nije tako strašna.

6. Dug nije vrijedan vaseg nerviranja. Trošite novac u skladu sa svojim mogućnostima. Živite slobodno. Dugovi vam to ne dozvoljavaju.

7. Vaša djeca nisu vi. Dovodite djecu na ovaj svijet i brinete o njima dok oni sami to ne uspiju. Obučite ih, volite ih, podržavajte ih, ali ih nemojte mijenjati. Svako dijete je jedinstveno i mora živjeti svoj život.

8. Prijateljstvo zahtijeva pažnju. Njegujte prijateljstvo kao ukrasnu biljku.

9. Godine su broj. Kada imate 20 godina, mislite da je 50 noćna mora. Ali kada imate 50 godina, osjećate se kao da imate 30. Naše godine ne bi trebalo da određuju naš stav prema životu. Ne dozvolite da brojevi promene pravog vas.