Znakovi da trebate napraviti promjene u životu

Ponekad jednostavno osjetimo da smo umorni od svega. To je pravi trenutak za promjene.

Idu vam na živce neke sitnice

Možda vam idu brojne stvari na živce, bilo kod sebe, bilo kod drugih. No i onda kada pogledate u globalu niti jedna od tih stvari nema neki preveliki značaj. Sve činite da stvari preokrenete onako kako ste zamislili da bude i to pod cijenu žrtvovanja važnih stvari u životu. Preispitajte sebe i razloge zašto vam te stvari idu na živce i postanite fleksibilniji ili otporniji. Ili se i dalje živcirajte.

image

Opterećujete se stvarima iz prošlosti

Možda se nije sve dogodilo kako ste očekivali. Možda ste razočarani mnogim ljudima i stvarima. No dali je to razlog da svaki trenutak svoje sadašnjosti razmišljate o tome. Dali je to razlog da život živite poput napete puške kojoj treba samo jedan okidač da bi opalila. Preispitajte sebe i stvari kojima se opterećujete a onda ih eliminirajte. Ili se i dalje živcirajte.

Živite u ratu sa svime i svakim

Što god netko napravi vidite to kao udarac na sebe. Što god se u svijetu dogodi tražite skrivene motive nekih vaših tajnih neprijatelja. Ako tako živite iz dana u dan onda ste u ratu sa svima oko sebe. No nemojte misliti da ćete promijeniti one druge ili da ćete ih dovesti pameti. Preispitajte sebe i mijenjajte stvari. Ili se i dalje živcirajte.

Ne vidite smisao u svom životu

Teško vam se ujutro ustati i prisiliti da radite to što radite. Nadate se nekom čudesnom trenutku u budućnosti kada će se sve karte posložiti i živjet ćete život iz snova. Nemojte se zavaravati lažnim nadama i obećanjima. Promjene se postižu samo radom i trudom. Preispitajte sebe i potražite smisao svoga života. Ili se i dalje živcirajte.

Uspoređujete se sa svima

Nezadovljni ste životom jer vidite da je netko drugi uvijek bolji u onome u čemu vi želite biti dobri. Uspoređujete se i u onome do čega vam nije stalo i navlačite mračne oblake nad svoj život. Prestanite sa tom ludom igrom uspoređivanja koja sve vodi u propast. Preispitajte sebe i potražite ono što volite raditi i u tome se razvijajte ne uspoređujući se sa drugim. Ili se i dalje živcirajte.

Mario Žuvela

http://www.savjetnikuspjeha.com/ovo-su-znakovi-da-trebate-napraviti-promjene-u-zivotu/

 

Leave a Reply