Niste ovdje da propustate snove

“Izazivam vas da budete sanjari, izazivam vas da budete oni koji nešto rade da učine ovaj svijet boljim mjestom” rekao je Brian Schweitzer.

Niste ovdje da propuštate snove. Niste na zemlji, kao na nekoj tvorničkoj traci da snovi dođu pored vas, da vi nešto s njima napravite i oni onda odu u nepovrat, daleko od vas i vašega života. 

Niste ovdje da propuštate snove razmišljajući da su oni nemogući i da su ljudi koji su ih uspjeli ostvariti daleko sposobniji od vas, spremniji za izazove i hrabriji nego vi. Imate sve potrebno da ostvarite vaše snove kao i oni, samo je problem u vašem propuštanju.

Niste ovdje da propuštate snove izbjegavajući odgovornost za svoj život, misleći da neko drugi vaše izazove treba riješavati umjesto vas. 

Niste ovdje da propuštate snove kockajući se sa prilikama, dopuštajući im da prolaze pokraj vas bez da išta sa njima napravite. 
Niste ovdje da propuštate snove živeći u svojim ograničavajućim uvjerenjima, a imate mogućnosti da ih se oslobodite na stotine načina, čitanjem, slušanjem, knjigama…

Niste ovdje da propuštate snove i dopuštate tuđim negativnim glasovima da vas razuvjere u vezi njih, da nahrane vaše sumnje i strahove, da vas uvjere da niko ne slijedi taj san i da ukoliko ga vi budete slijedili da ćete pritom ostati izolirani, sami i napušteni. 

Niste ovdje da propuštate snove baveći se nevažnim stvarima u životu, zakopavajući svoje neistražene potencijale i žaleći se da drugi imaju više prilika nego što imate vi.

Niste ovdje da propuštate snove i da kasnije žalite za neostvarenim vizijama, budete frustrirani, jer ste propustili ići naprijed, a mogli ste. 

Niste ovdje da mislite da su prepreke veće od vas, i da ih uz svu snagu nećete moći pobijediti. Ovdje ste da ojačate silu svoje volje, da osjetite čaroliju neodustajanja i pokrenete se bez obzira što je vaš cilj daleko. Kada prestanete propuštati snove prestat ćete propuštati i svoj život.

Mario Žuvela

Leave a Reply