Čajevi za detoksikaciju tijela

Kada se govori o detoksikaciji važno je znati da je jednako bitno detoksicirati i tijelo i duh. Dok tijelo detoksiciramo putem pića i hrane koju unosimo ili izbjegavamo konzumirati, duh detoksiciramo tjelovježbom, laganim šetnjama, jogom, pilatesom ili meditacijom.


Kod detoksikacije najbolje je provoditi obje vrste istovremeno za najbolje rezultate. Da biste ubrzali detoksikaciju u vaš plan prehrane uvedite barem neki od ovih čajeva koji osim u procesu detoksikacije valja konzumirati uvijek.

Zeleni čaj je izvrstan za detoksikaciju i čini čuda za ljudsko tijelo i zdravlje. Obiluje antioksidansima koji izbacuju toksine iz tijela, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa II, Alzheimera i Parkinsonove bolesti. Također je izvrstan dodatak ako želite izgubiti na težini i među najpopularnijim je čajevima diljem svijeta.

Čaj mlijeka čička najbolji je čaj za oporavak i detoksikaciju jetre. Jetra je jedan od najvažnijih naših organa i ako ona ne funkcionira pravilno svi organi će osjetiti posljedice. Čaj mlijeka čička također je dobar za probavu i izbacivanje svih otrova iz tijela.

Neem čaj je indijskog porijekla i dobar je u borbi protiv brojnih bolesti od obične prehlade ponekih težih i ozbiljnijih. Sadrži mnogo vitamina i također je dobar za jetru.

Čaj od crvene djeteline izvrstan je čaj za detoksikaciju jer sadrži mnogo antioksidanasa koji su potrebni za borbu protiv slobodnih radikala iz hrane koju svakodnevno unosimo. Također on nas štiti od raznih prehlada i viroza.

Kurkuma osim kao začin izvrsna je kao čaj. Razbija toksine u jetri i izbacuje ih iz tijela te omogućuje jetri da normalno funkcionira. Također izvrsna je za gastritis i sve tegobe vezane uz njega.

Yellow dock čaj čisti jetru i ima pozitivan učinak na ljude koji pate od zatvora. Poboljšava probavu i čisti crijeva. Uz to je izvrsna okusa.

Čaj od češnjaka donosi sve prednosti kao i konzumacija sirovog češnjaka. Češnjak ima antibakterijska svojstva, antivirusna, liječi upale i štiti od kardiovaskularnih bolesti.

Korijandar je više poznat kao začin, ali kao čaj pomaže boljem probavljanju hrane i zbog toga je izvrstan za cijeli probavni sistem i pomaže svim probavnim tegobama te izbacivanju nepotrebnih i štetnih tvari iz organizma.

http://savjetnica.com

http://www.savjetnica.com/cajevi-za-detoksikaciju/

Leave a Reply