Trazite od sebe ove stvari

Tražite od sebe da zablistate u svakome trenutku.

Tražite od sebe da ne gledate u probleme, tražite da gledate iznad svojih problema, samo tako ćete imati izvarednu perspektivu života i u teškim vremenima lakše se suočiti s njima. 

Tražite od sebe da u problemima gledate prilike, samo tako ništa neće biti uzaludno u vašim životima. Tražite od sebe da u trenucima sumnje i padova vjerujte u sebe više nego što to sada činite i da to svakoga dana činite sve više i više. 

Tražite od sebe da zablistate jednom u životu kada vam se sve prilike naklone. Da biste u tome uspjeli tražite već sada od sebe da se držite svih odluka i obećanja koje ste donijeli. Tražite od sebe da idete naprijed i onda kada je teško, i onda kada se ne vidi nikakvog puta i onda kada vam svi govore da je najbolje odustati, jer ni oni nisu uspjeli. Tražite od sebe da budete svjetlo i onda kada je svuda oko vas zavladao mrak. 

Tražite od sebe da učinite danas ono što niko neće da biste jednoga dana bili negdje gdje nitko nije bio i imali što nitko nema. Tražite od sebe da smanjite upotrebu riječi „ja“ u svom riječniku, jer s tom riječju nećete sagraditi stabilne mostove do drugih, štoviše još više ćete se zatvoriti u svoje zidine iz kojih nema izlaza.  Tražite od sebe da ne gubite niti jedan trenutak svoga vremena, jer ne znate koliko vam ga je još ostalo. 

Tražite od sebe da budete drugačiji onda kada se svi uniformiraju i kopiraju jedni druge u mislima, riječima i djelima. Tražite od sebe da budete hrabri onoliko koliko vam je potrebno da uvijek idete naprijed, ali ne toliko da povrijedite druge. Tražite od sebe da nikada ne zapostavite svoje srce, jer onoliko koliko mu budete vjerni toliko ćete dobiti od života. 

Mario Žuvela

@vivaluxuryblog

Leave a Reply