Prave dame nikad ne rade ove stvari

Žene sa stavom i samopouzdanjem su uspješne i njihovo mišljenje se cijeni. Njima to ustvari i nije važno, jer ne traže površnu popularnost, niti vrednovanje od drugih da bi bile sigurne sebe. One jednostavno vole sebe, uzivaju u svojoj kozi i znaju sta zele od zivota.

image

One uvihek drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mjere svoju ličnost po onome što imaju.

Takođe, ovakve žene nikada ne rade slijedeće stvari:

1. Ne ogovaraju

Samopouzdane i jake žene ne govore o drugima, one govore o idejama, ciljevima i planovima.

2. Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklijevanje i nije dio njihove ličnosti.

3. Ne prate slijepo trendove

Ne prate slijepo trendove, jer se vode onim što je njima potrebno , neophodno i adekvatno njihovom poslu, potrebama, stilu, ličnosti i ponašanju.

4. Ne potiskuju osjećanja

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao dio samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele da čuju.

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Životni ritam im je važan i vode računa kako će pravilno i zdravo živeti. Dobro balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovnog sna i zdrave ishrane.

6. Ne prihvataju sve što im se servira

Ne slušaju i ne prihvataju sve što im se servira. Vole same procijeniti situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne traži vrednovanje od drugih

Kada žena sa samopouzdanjem vjeruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vrijeme na zabrinutost

Vrijeme je dragocjeno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to što će i kako će u budućnosti. One razmisle, odluče i djeluju bez vezanosti!

9. Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole se samosažaljevati, niti da to rade drugi umjesto njih. Razumiju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

10. Ne plaše se da budu opuštene

Izgled je bitan kada je prvi utisak u pitanju i one su toga svjesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom

Da bi se postigao veliki uspjeh , mora se suočiti i sa nizom neuspjeha i grešaka kako bi nešto naučili . Sigurne žene ne odustaju od planova poslije prve prepreke.

12. Ne prave nesvjesne izbore

Shvataju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke .

13. Ne ignorišu instinkte

Vole da slušaju svoje instinkte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor .

14. Ne veličaju to što su prezauzete

Jedno je biti produktivna , drugo je biti zauzeta. I one završe svoj posao na vrijeme , ali se ne osećaju prezauzeti.

15. Ne shvataju sve lično

Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvataju kao napad na njihovu ličnost, već kao sukob ili različitost mišljenja. Neće vam zamjeriti i promatrati vas na isti način kao i ranije, jer im je jasno da stav nije upućen lično njima.

16. Tišina im nije neprijatna

Tišina i to da budu same im čak i prija, tada napune baterije, obnove energiju i spremne su za dalju akciju.

17. Ne žude da budu popularne

Vole istaknuti svoje mišljenje, pa tako vole izazovne razgovore s drugima, koji često mogu loše uticati na popularnost, odnosno omiljenost te osobe , ali one ne mare za to .

18. Nisu im potrebni treneri

Njima ne treba dugme za odlaganje na alarmu budilnika, nije im potreban lični trener, one same sebe motivišu i tjeraju na red , rad i disciplinu.

19. Ne žele fanove , žele one koji će ih podržati

Iako verovatno imaju mnogo obozavalaca, to im nije mjera kvaliteta i ne smatraju to uspjehom. Samopouzdane žene uvijek više cijene kvalitet od kvantiteta.

20. Ne mjere ono što jesu po onome što imaju

Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju , znaju da odjeća , cipele i automobil ne čine njih i kvalitet njihove ličnosti .

21. Ne odriču se sebe

Shvaćaju važnost balansa u svemu, one vježbaju, meditiraju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grijehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve popratiti, funkcionirati kao stroj i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene znaju napraviti razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

22. Ne pucaju pod pritiskom

Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utječe na njih, jer vjeruju u sebe, svoje stavove i vlastiti rad.

Izvor: http:// stil.kurir.rs

Leave a Reply