Majčina molitva

Majčina molitva

Pomozi mi da svojoj djeci pružim najbolje – ne od krpica i igračaka, već najbolje od mene, da budem brižna prema njima i dobrim i lošim danima, kako njihovim, tako i mojim.

Nauči me prihvatiti svoju djecu onakvom kakva su, bez obzira na to što će raditi; da slušam što govore, jer će jedino tako i ona slušati mene; da ih ohrabrim da slijede svoje ciljeve, a ne moje; i molim te, pusti me da se smijem i blesavim sa njima.

Dozvoli mi da im pružim dom u kome vladaju poštovanje i integritet, i koji je ispunjen srećom.

Omogući mi da im pružim dovoljno hrabrosti da budu svoji, dovoljno nezavisnosti da se brinu o sebi, i otvorenosti da vjeruju u silu koja ih prevazilazi.

Pruži mi način da ih discipliniram bez ponižavanja, da im usadim lijepe manire a da pritom sama ne zaboravim na iste, i da im dam do znanja da su bezgranično voljeni bez obzira na to što rade.

Postaraj se da im odgovornosti budu stvarne ali da im ne budu preteške, da moja očekivanja budu visoka ali ne i previsoka, te da moja zahvalnost i pohvale budu promišljene i blagovremene.

Pomozi mi da ih naučim da je izvrsnost prava nagrada za obavljen posao, ne slava koju on donosi. A kad slava i dođe – a doći će – pusti me da uživam u svakoj njihovoj zasluzi, koliko god mala bila, a da je ni za trenutak ne pripišem sebi; moja djeca za mene su dovoljna čast.

Najzad, daj da svoju djecu tako dobro osposobim za život, da ih mogu bez straha pustiti da krenu svojim putem.

I da budu blagoslovljena…

Iz knjige “The Mother’s Almanac Goes to School” M.Kelly