Naucite biti jaki, da bi bili sretni 

Prije ili kasnije, u životu dođe vrijeme kada moramo naučiti biti jaki. Život je sposoban da nas nauči različitim načinima za izgradnju svoje unutrasnje snage. Kad se ovaj proces učenja završi, moći ćemo se suočiti sa svim nevoljama. Ponekad zaboravljamo temeljni aspekt: ​​vrijeme nije samo prilika da postignemo svoje ciljeve, već i da naučimo biti sretni.

„Potražite sreću ovdje, a ne negdje drugo. I učini to danas, a ne sutra. ” Te riječi pjesnika Walta Whitmana nisu mogle biti ispravnije. Ipak, za sve one koji su se upravo suočili s posebno komplikovanim razdobljem, primjena ovih savjeta nije uvijek laka.

U prvom redu nije, jer kad proživimo teške trenutke, treba nam beskrajno mnogo truda da pogledamo sadašnjost. Osim toga, hodamo svijetom u obrambenom položaju pazeći da nas ništa što se dogodilo ne pogodi ponovo. Gledamo u prošlost, sjećamo se onoga što se dogodilo i pokušavamo učiti iz nje kako bismo bili spremni za ono što bi se moglo dogoditi u budućnosti.

Ako ste se suočili s negativnim, složenim ili traumatičnim trenutkom, ne forsirajte sebe da budete jaki, već pokušajte biti fleksibilni. Iskušenje da se stavite u obrambeni položaj može biti jako snažno. Nemojte to činiti i graditi oklop oko sebe.

«Tko pobjeđuje drugog, moćan je; nadmoćan je onaj koji nadvladava sebe. ”

-Lao Tse-

Dišite srcem.

Naučite biti jaki, a zatim naučite biti sretni.