Proljece je. Magija je dostupna svima

Proljetni ekvinocij se pojavio na sjevernoj hemisferi u srijedu, 20. mart 2019. u 21:58. i simbolizira nove početke. Magija proljetnog ekvinocija je dostupna svima nama i možemo ju iskoristiti da nam bude temelj u ljubavi, životnoj svrsi i u našim najdubljim duhovnim čežnjama.

Proljetni ekvinocij je proslava dužih dana, novih usjeva i novih ideja. Zima je poslužila svojoj svrsi kao inkubator snova, a sada odbacujemo njen ogrtač i koračamo hrabro u budućnost.

Mnoge kulture prikupljaju značajne moći tijekom ekvinocija, kao što je istaknuto kod iranske nove godine koja se na široko slavi na Bliskom istoku; Dan proljetnog ekvinocija u Japanu, državni praznik, Chunfen u Kini, proljetni festival koji ima veliku važnost za poljoprivredu i narodne običaje; kao i poetak Bahai kalendara, piše Elephant journal.

Riječ „ekvinocij“ dolazi iz latinskog i znači „jednaka noć“. Pojavljuje se kada Sunce prolazi preko nebeskog ekvatora, a noć i dan traju otprilike jednako. To je virtualna ravnoteža u izmjeni neba.

Tijekom ekvinocija, zemljina os nije usmjerena niti prema Suncu niti u obrnutom smjeru od Sunca. Ovo vrijedi i za proljetni i za jesenski ekvinocij, a južna hemisfera slavi obrnut ciklus godišnjih doba od sjeverne hemisfere.

Proljetni ekvinocij smatram izrazito mističnim, jer pokazuje kako sve stvari mogu naći ravnotežu na trenutak dok nastavljaju putovanje kroz svemir koje nikada ne završava.

Naši preci koji su živjeli  skladno kretanju planeta, doživljavali su Sunce kao izvor sveg života, što je budilo veliko strahopoštovanje u njima. Čak i ako smo zauzeti radom s tehnologijom i nađemo se odvojenim od uticaja i ljepote prirode, još uvijek nas održava ta velika vatrena kugla.

Sukladno svojoj tradiciji mudrih žena, vjerujem da smo sačinjeni od zvjezdane prašine. Učim od planeta dok sudjelujem s njima u predivnom plesu. Promatram astrološke i astronomske događaje s obožavanjem. Uostalom, ko može poreći da se ne osjeća ponizno pod ponoćnim nebom prošaranim zvjezdama?
Ovog proljetnog ekvinocija možemo iskoristiti priliku da legnemo pod pokrivač od zvijezda i promislimo o našem mjestu u univerzumu. 

Proljetni ekvinocij je vrijeme za hrabrost i uzdignute emocije. Osjećamo se puni nade i vjerojatno zaljubljujemo jedni u druge ili sami u sebe. Sada kad smo našli našu ravnotežu, ideje se lako stvaraju. 

atma.hr

Leave a Reply