Poruka za dobro jutro

Nahranite svoj um

Obrazloženje: Osjećaj sreće svodi se na mjesto gdje usmjeravate svoje misli. O čemu najčešće razmišljate? Da biste preuzeli kontrolu nad svojim fokusom, morate nahraniti svoj um. Ono čim hranite svoj um je ono što postajete. Da biste postali najbolja moguća verzija sebe, trebate dati svom umu hranjive sadržaje.

Drugim riječima, Jim Rohn je rekao: “Svaki dan morate stajati na straži na vratima svoga uma.” Zašto? Jer što duže zadržavate stvari – ideje, misli, osjećaje, to više ćete ih početi nesvjesno prihvaćati. A onda počinjete razvijati značenja koja preuzimaju vaš život, vjerojatno na načine koji vam neće služiti.

Ako ne hranite um, samo ćete živjeti od korova koji raste u praznim prostorima. Kad kažemo korov, mi govorimo o informacijama koje nam stalno dolaze u današnjem svijetu bez razloga. Na vama je što ćete odlučiti pustiti unutra.

Plan: Kako preusmjeriti svoje misli na nešto pozitivno? 

Čitajte 30 minuta dnevno o nečemu bitnom. Pretraživanje društvenih medija se ne računa. Pročitajte biografije velikih ljudi koji su postigli nevjerojatne stvari i podnijeli ogromne izazove – oni će vam pomoći da svoj život stavite u perspektivu i steknete uvid. Čitajte knjige o nauci i povijesti – natjerat ćete vaš um da radi na stvaranju ideja.

Čitajte o konceptima koji vas zanimaju ili o područjima u kojima želite poboljšati. Trebali biste biti izazvani i uzbuđeni zbog onoga što konzumirate. 

Niste baš obožavatelj čitanja? 
Pokušajte s audio knjigama, to će vam pružiti istu razinu hrane za mozak. To će vam neizmjerno pomoći dok istražujete načine kako biti sretan. Audio knjige su mnoog zanimljivije, nego sto mislite.

Dobro jutro. 

Leave a Reply