Kako popraviti svoje raspolozenje?

Jedno je biti sam, a drugo je biti usamljen. Iako su to dva vrlo različita pojma, imaju i neke sličnosti. Biti usamljen je potpuno drugačiji osjećaj koji većina ljudi ne želi iskusiti, mada ga vjerojatno svi osjetimo barem jednom u životu.

image

Možete li biti usamljeni čak i kada niste sami? Sigurno možete. Možete i sjediti tik do nekoga, a osjećate se prazno i usamljeno. Ipak, kako sve, tako i to ima svoje rješenje. Evo načina kako okrenuti stvari na bolje.

Zapjevajte sami sebi

Što vas sprječava da u tišini svoje sobe zapjevate naglas koliko god možete? Otvorite svoje srce, zapjevajte omiljene pjesme i jednostavno se prepustite trenutku.

Slušajte svoje unutarnje želje

Puno žena ima jako malo vremena biti u tišini sa svojim mislima i maštom. Uživajte u tome. Meditirajte, sjedite u totalnoj tišini. Nakon nekog vremena postat će vam jasno koliko je ovo dobra stvar – čut ćete sebe i sva svoja razmišljanja u glavi. To svakome treba.

Ostvarite svoje ciljeve

Ako se osjećate izgubljeno kada nikog nema pokraj vas, sami sebi smanjujete mogućnost da budete produktivni. Postavite ciljeve za sebe i idite prema tome da ih ostvarite, vi sami. To će vam pružiti osjećaj da budete ponosni na ono što ste postigli i da krenete dalje razmišljati o drugim ciljevima u životu.

Razmazite sami sebe

Kada imate vremena za sebe, posvetite se sami sebi u potpunosti. Onda nema osjećaja krivnje da ste to vrijeme mogli ili morali potrošiti na nekog drugog. Radite ono što vas veseli i oko čega se osjećate dobro. Napunite kadu vodom, sjednite na terasu i sunčajte se – to je vaš izbor.

Budite otvoreni

I ne, ne mislimo pritom na iskrenost i slično. Ovaj savjet odnosi se na to da uživate maksimalno u trenucima kada ste sami. Ako želite vikati – vičite, ako želite ispustiti vjetar – napravite to. Neka vam to bude prilika da se malo viče podružite sa svojom “ne ženskom” stranom.

Maknite se u tuđi svijet

Kada se osjećate usamljeno, lijek je knjiga. Zaronite u nove priče, teme i likove i jednostavno se prepustite tome. Vrijeme će vam preletjeti kada se uključite u tuđe avanture.

Uživajte u prirodi

Pronađite mirno mjesto za sjedenje u prirodi, slušajte zvukove, gledajte životinje. U prirodi nikad niste sami, a donijet će vam pravo opuštanje.

Vježbanje

Vježba je velika stvar koju možete učiniti za sebe kada ste usamljeni. Vježbanje oslobađa endorfin koji će učiniti da se osjećate sretnije i puni života – upravo ono što trebate.

Pogledajte romantične i tužne filmove

Savršena prilika da film odgledate onako kako želite, bez da vas itko gleda i pita zašto sad plačete ili preokreće očima.

Realizirajte svoju strast i hobije

Samoća ponekad dolazi iz dosade, ali se vrlo lako može izliječiti. Zabavite se više stvarima koje volite i koje vas smiruju.

Maštajte

Što vas sprječava da maštate? U mašti je dozvoljeno apsolutno sve. Uživajte u toj činjenici.

Jednostavno budite svoji

Kada ste usamljeni, jednostavno budite svoji. Ne morate se smiješiti na silu ili pokušavati udovoljiti nekome, već možete raditi što želite i kako želite. To je oslobađanje. Gledajte na to kao užitak.

Izvor: youqueen.com

Leave a Reply