Poruka poglavice Bijelog orla za danas

Hopi Indijski poglavica Bijelog orla komentirao je prije nekoliko dana trenutnu situaciju:
′′ Ovaj trenutak koji čovječanstvo doživljava može se vidjeti kao vrata ili rupa. Odluka da padnete u rupu ili da prođete kroz vrata ovisi o vama. Ako vijesti konzumirate 24 sata dnevno, negativnom energijom, stalno nervozom, pesimizmom, upast ćete u ovu rupu.
Ali ako iskoristite priliku da pogledate sebe, da preispitate život i smrt, da brinete o sebi i drugima, onda ćete proći kroz portal.
Brinite o svom domu, brinite o svom tijelu. Povežite se sa svojim duhovnim domom. Kada se brinete o sebi, brinete o svima u isto vrijeme.
Ne podcjenjujte duhovnu dimenziju ove krize. Uzmite perspektivu orla koji vidi sve odozgo širim pogledom. U ovoj krizi postoji društveno pitanje, ali i duhovno pitanje. Dvojica idu ruku pod ruku.
Bez društvene dimenzije padamo u fanatizam. Bez duhovne dimenzije padamo u pesimizam i uzaludnost.
Da li ste spremni da se suočite sa ovom krizom. Zgrabite svoju kutiju za alat i koristite sve alate na raspolaganju.
Naučite otpor na primjeru indijskih i afričkih naroda: bili smo i bili istrebljeni. Ali nikad nismo prestali pjevati, plesati, zapaliti vatru i radovati se.
Nemojte se osjećati krivim što se osjećate blagoslovljeno u ovim mukama. Biti tužan ili ljut ne pomaže nikako. Otpor je otpor kroz radost!
Imate pravo biti jaki i pozitivni. I nema drugog načina da se to uradi nego da se održi lijepo, sretno, svijetlo držanje.
Nema veze sa otuđenjem (neznanjem svijeta). To je strategija otpora.
Kada pređemo prag, imamo novi pogled na svijet jer smo se suočili sa svojim strahovima i poteškoćama. Ovo je sve što možete učiniti sada:

  • Spokoj u oluji
  • Budite mirni, molite se svaki dan
  • Postanite naviku susreta sa svetim svakodnevnim.
    Pokažite otpor kroz umjetnost, radost, povjerenje i ljubav.
    Hopi Indijski poglavica Bijeli Orao

Photo Pixabay