Tri kljuca srece od Eckharta Tollea

Tri ključa sreće od Eckharta Tollea

„Naš um je izvrstan alat kada se pravilno koristi. Ako se zloupotrijebi, može postati nevjerojatno destruktivan.”

Eckhart Tolle duhovni je guru i autor mnogih najprodavanijih knjiga. New York Times imenovao ga je najpopularnijim autorom o duhovnom razvoju. U njegovim radovima opisane su mnoge tehnike koje vam omogućavaju povratak nadahnuća u ljubavi, životu općenito, kao i u duhovnoj sferi našeg postojanja. Prema Eckhartu Tolleu, svi smo savršeno sposobni postići to stanje blagostanja i sreće o kojem svi sanjamo.

Prihvatanje, radost i entuzijazam tri su glavna ključa sreće prema Eckhartu Tolleu. Ako doista želimo postići sreću, naša svijest prije svega mora proći kroz ove tri tačke. Sve što ne potiče od njih generira naš ego, i stoga može nositi sjeme uništenja.

Sam Tolle kaže da je duhovno buđenje prvi put doživio u 29. godini. Prije toga patio je od teških i dugotrajnih napadaja depresije, čak je bio i na rubu samoubojstva. U svojoj knjizi Moć sadašnjosti on ukazuje na nevjerojatnu važnost svjesnosti trenutka i ne zaronjavanja u vlastite misli onih koji žele biti sretni. Tolle vjeruje da su vrata prema miru i sreći sadašnjost.

„Naš um je izvrstan alat kada se pravilno koristi. Ako se zloupotrijebi, može postati nevjerojatno destruktivan.A češće ga ne koristimo uopste. On koristi nas. “

Možemo li utišati negativni glas u svojoj glavi?

Većina patnje koju proživljavamo potpuno je besmislena i ne moramo je trpiti. Povrijedjujemo sebe ispraznim očekivanjima i nemirnim mislima koje neprestano prelazimo u glavi. Čini se da naš um, bez našeg sudjelovanja, stvara u našoj svijesti iskrivljenu sliku onoga što se događa ili bi nam se trebalo dogoditi, a svemir utjelovljuje tu sliku u životu. A ako na vrijeme ne shvatimo što sami sebi radimo, ponavljat ćemo to uvijek iznova.

Recite mi, želite li biti zaista sretni? Ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, prvo što trebate učiniti je shvatiti ko zaista posjeduje konstantni negativni glas u vašoj glavi. Je li ovo zaista vaš glas ili je u vašem umu skriven glas pećinskog čovjeka koji ne vjeruje da možete biti sretni? Ako želite biti sretni i zadovoljni svojim životom, morate razumjeti čiji vas glas pokušava zadržati na mjestu.

Ako stalno mislimo samo na pogreške iz prošlosti, osuđeni smo ponavljati ih uvijek iznova, osim ako u sebi ne pronadjemo i donesemo odluku da te misli pustimo iz sebe i da im se više nikada ne vratimo. Prošlost se može ponoviti samo zato što ne živimo u sadašnjosti. Zato se morate češće zapitati postoji li mjesto za misli koje vam kruže u glavi u onome što radite ovdje i sada.

Emocionalna atmosfera vaše svijesti je ono što daje oblik vašim mislima. Ako se usredotočite prvenstveno na prihvatanje, radost i entuzijazam, vaše će misli to odražavati. Ne morate svoj um potpuno osloboditi neželjenih misli. To nije moguće, ali trebali biste akcentirati, naglasiti pozitivne misli – ako, naravno, želite biti sretni.

Vaše misli su samo mogućnosti i ne uvijek realne. U stvarnosti su utjelovljeni u ne više od 20% svih slučajeva. Stoga, umjesto da sate i dane provodite gledajući vlastite misli, bolje je da bolje pogledate što se oko vas događa u stvarnom svijetu i ne dopustite da se neutemeljeni strahovi maskiraju, jer vas obične misli izbacuju iz ravnoteže. Ništa što se dogodilo u prošlosti ne može vas spriječiti da budete sretno u sadašnjosti. A ako vas nije u stanju spriječiti da budete sretni u sadašnjosti, kako mogu imati ikakvu moć nad vama?

“Ograničite svoj život na sadašnjost i ono što se u njoj događa. U vašem životu može biti mnogo problema – to se događa životima većine ljudi, ali prvo što morate učiniti je shvatiti imate li problema ovdje i sada. “

Ključevi sreće prema Eckhartu Tolleu
Kako možemo pronaći sreću?

Ovo je pitanje dugo mučilo Eckharta Tollea. Buka njegovog uma postajala je sve glasnija i glasnija i uzrokovala mu je sve više muka, sve dok mu se um iznenada nije uzdigao iznad ove ravni razmišljanja. Unutarnji glas koji ga je prije plašio pretvorio se u gotovo nečujan žamor u pozadini uma, a Tolle je napokon mogao uživati ​​u tišini između misli. Vremenom je to privuklo mir i spokoj u njegov život i pomoglo mu stvoriti novi koncept radosti.

Smatra da da bismo postigli upravo takvo stanje duha, prije svega moramo se prihvatiti takvi kakvi jesmo i živjeti ne pokoravajući se uobičajenim obrascima vlastitih misli. Ako pokušamo doći do dna istinske radosti, iz koje proizlazi sve ono što nazivamo srećom, prije ili kasnije shvatit ćemo da je upravo naš život već najveći dar od svih.

I nikada ne smijemo zaboraviti da je najvažnije u sva tri ključa sreće ne zaboraviti na sadašnjost. Uvijek možemo komunicirati sa sadašnjim trenutkom, ali ne i sa trenutcima koji su samo projekcije našeg uma. Dakle, ne možemo komunicirati ni s prošlošću ni s budućnošću, a sve što tamo možemo pronaći je nedostatak sreće. Umjesto toga, pokušajte živjeti u sadašnjosti.

“Život vam daje upravo ono životno iskustvo koje vam je potrebno da biste razvili svoju svijest. Kako znati da je to upravo ono iskustvo koje vam treba? Jer upravo ovo iskustvo steknete upravo sada. “http://www.cluber.com.ua/