Poruka za dobro jutro 

U trci sa svojim obavezama, trci koju sami sebi namećemo, tako često projurimo mimo svog života. Kad na kraju dana osjetimo potrebu nabrojati nekome gdje smo sve bili, šta smo sve od jutra učinili, dogodi nam se da moramo zaključiti da toga dana zapravo nismo ni živjeli: da smo samo odrađivali nešto što nazivamo svojim životom.

Zaključimo da to i nije bio naš dan. Da ga nismo uspjeli na dobar način podijeliti sa svojima. Zaključimo da takav dan ne bismo poželjeli nekome koga volimo.

Uistinu, dan u kojem nismo imali vremena za ljude i nije bio dan. Dan u kojem se nismo potrudili čuti, u kojemu smo prečuli one s kojima živimo, one koje volimo, u kojem im nismo dopustili da dođu do riječi, prevaren je dan.

Dan kroz koji nismo išli uz ljude prosuli smo poput pijeska u vjetar. Dužni smo i sebi samima i svima kojima je mjesto u našem srcu, dužni smo životu, naći vremena za srce svoga života. Za ljubav. Ne ispunimo li taj dug, sreća koja nam je na dohvat ruke, na dohvat duše, ostat će nam nedostupna. 

Nadjite vremena za ljude i ljubav danas! 

atma.hr

Leave a Reply