Super poruka za laku noc

Zahvali za svaki proživljeni dan!
Hedda Bolgar čuveni psihoterapeut, živjela je 103 godine i do posljednjeg dana primala pacijente koji su je jednostavno obožavali! Jer je bila prožeta pozitivnom energijom i ljubavlju prema životu, koja se lako prenosila na druge, kao virus.

​Hedda tvrdi da je za mentalno zdravlje nakon 35 veoma važno shvatiti: “Ljudi često govore o tome šta gubimo s godinama, ali rijetko pominju šta dobijamo. Sa godinama, stičemo nezavisnost, naučimo da se bolje razumijemo, postanemo smireniji. 

Sretan zivot

Godine koje skupljamo, pružaju nam veliku priliku da prestanemo da se ljutimo na sebe zbog donošenja pogrešnih odluka i da se oslobodimo krivice. 

​Ona je uvijek pokušavala da pomogne pacijentima da prihvate i vole svoje godine. Šta savjetuje ova mudra dama da kroz zivot idemo s osmjehom na licu?

1. Zapamti da je većina tvojih košmara isključivo u tvojoj mašti.

2. Radi toliko koliko ti zdravlje dozvoljava. Ne žuri se da se penzionišeš.

3. Traži radost u svakodnevnim stvarima.

4. Poslije 35 dobijamo nevjerovatnu nezavisnost od suda drugih ljudi. Koristi to češće i što je moguće manje misli o tuđem mišljenju.

5. Ne ljuti se na druge ljude, već pokušaj da se družiš sa njima!

6. Spavaj dovoljno i ne prejedaj se.

7. Ne veži se za prošlost, uništiće ti sadašnjost.

​8. Ne brini o budućnosti, sigurno će ti donijeti prijatna iznenađenja!

9. Pokaži interesovanje i saosjećanje prema bliskim.

10. Prihvati ono što se događa, tako kako jeste i ne brini zbog teškoća.

11. Zahvali za svaki proživljeni dan!

Uprkos svemu ne znaš šta će ti se desiti u budućnosti. Pa zašto ne bi jednostavno uživao u svakom danu? Vidjećeš da sa godinama, život donosi samo puno zadovoljstava i prijatnih iznenađenja!

Izvor: http://www.cluber.com.ua/lifestyle/people/2017/08/hedda-bolgar-ochen-mnogie-veshhi-ya-otkryila-dlya-sebya-posle-65-vot-on-vozrast-schastya/

bebamur.com

Leave a Reply