Kako vratiti osmijeh na lice?

Danas ste ponovo pomalo tuzni.  S nostalgijom se sjećate nekih prošlih vremena kada ste bili okruženi smijehom i gomilom veselih prijatelja. Nekada ste vjerovali da imate krila. Danas pomalo stvari izmiču kontroli. Često ste depresivni. Ako se ne možete sjetiti kada ste se posljednji put od srca nasmijali onda je ovo jedan od članaka koji mogu biti korisni za vas.

Život je pretežak, ponekad cak i okrutan. Ljudi su izgubili smisao za lijepe i romantične stvari. Svi samo trče za novcem, živimo bez skrupula, ali i bez ljubavi. Svakodevica je iz dana u dan sve više nepodnošljiva. Svima nama ponekad nedostaje energije i onda posustanemo. U zivotu ipak postoje osobe koje se lakše nose s problemima.

U nastavku slijedi nekoliko savjeta ako ste osoba koja se ponovo želi smijati i radovati sitnicama.

Pozovite prijatelje i raspalite po društvenim igrama.


Okupite prijatelje i napravite veče društvenih igara. Super su monopol, jamb, mica, “čovječe ne ljuti se”, preferans, remi i mnoge druge pomalo zaboravljene igrice. 

Smijeh je najbolji lijek i oslobađa od stresa. Smijeh stimuliše lučenje endorfina koji  zovemo hormonom sreće.

Svaki dan nađite vremena za šetnju


Ništa ne oslobađa um od negativne energije kao svjež zrak i šetnja. Osim toga, vaša linija će ubrzo biti savršena.

Isključite mobitele i kompjutere, zaboravite tablete i smart telefone. Nemate pojma koliko su naporne sve te informacije koje neprekidno dobijate preko navedenih uređaja. Društvene mreže su ponekad jako frustrirajuće. Odmorite se od vanjskog svijeta, podignite  noge i dobro se naspavajte.

Probajte nešto novo

Promjene su uvijek dobro došle, posebno u trenucima kada vas dosada i rutina guše. Idite na posao nekim drugim putem, upišite se na rekreaciju, idite na bazen, teretanu. Otiđite na mjesta u gradu na kojima do sada niste bili.

Nazovite prijatelje telefonom. Nemojte kucati previše Viber poruka. Recite svom prijatelju šta vas muči. Razgovor je sjajan način da se rasteretite, dobijete savjet i počnete iz početka graditi svoju sreću.


Pozovite prijatelja
Ne, ne kucajte mu poruke, već ga pozovite! Poziv upućen osobi u koju imate povjerenja odličan je način da popričate o onome što vas muči i da dobijete pravi savjet.

Isprobajte nešto novo
Promjene su dobrodošle svaki put kada osjetite da vas rutina “guši”. Idite na posao putem kojim inače ne idete, učlanite se u novu teretanu, posjetite restoran u kom niste bili.

Napravite spisak stvari na kojima ste zahvalni

Uvijek mislimo na ono što nam u životu nedostaje. Promijenite ritam. Mislite na stavi koje imate i koje vas čine sretnom osobom. Zdravlje, dobri prijatelji, porodica, putovanja su dobri razlozi za sreću.

Pjevajte i kada ste tužni!

Volontirajte i usrećite druge.

Jedite zdravu hranu

Mahune su odlične za zdravlje i vitku liniju. Ovo povrće sadrži dosta aminokiseline poznate pod nazivom L-dopa (dopamin), koja popravlja raspoloženje i umanjuje depresiju.

Meditirajte

Joga je dobar izvor pozitivne energije. Veliki broj poznatih ličnosti upražnjava ovu tehniku opuštanja. Vježbanje u grupi pruža više zadovoljstva. istovremeno je super prilika da upoznate nove prijatelje.

Odmorite se!
Neraspoloženje ne prestaje? Možda vam je samo potreban dobar odmor od svega. Naspavajte se, šetajte po prirodi, prošetajte po parku. Provedite više vremena sami sa sobom, otkrijte svoje želje.

Ostvarite svoju najveću želju
Svakodnevne obaveze udaljavaju nas od ostvarenja naših snova i velikih životnih ciljeva. Povucite ručnu”, mislite na sebe i sjetite se svoje najveće želje u životu. Napravite plan i na korak ste bliže njenom ostvarenju.

Pronađite zabavu u kuhinji
Čak i ako niste majstor za šporetom, spremanje najjednostavnije salate ili sendviča može da podigne vaše samopouzdanje i da vas udalji od svakodnevnih briga.

Poklonite kompliment i dobićete kompliment nazad.


Sredite svoj životni i radni prostor. Napravite nove police. Kupite si zlatnu ribicu.  Bacite sve nepotrebne stvari iz vaše kancelarije i reorganizujte prostor u kom boravite. Osjećaj zadovoljstva kada promijenite izgled kancelarije ili životnog prostora udaljiće sve negativne misli.

Osjetite trenutak u kojem živite. 

Živite danas, ne mislite na daleku budućnost. Zaboravite poraze iz prošlosti. Imate pravo da budete sretni.  Možda vam u ovom trenutku to ne djeluje baš tako, ali sjetite se situacija iz prošlosti kada ste imali utisak da se čitav vaš svijet ruši, jer se nešto nije dogodilo ili se dogodilo. Kasnije se ispostavilo da je to bio pun pogodak. Ako ste tužni zbog ljubavi, zapamtite da nikada ne znate kada će doći osoba vašeg života. To se može dogoditi već danas.

Leave a Reply