5 malih odluka zbog kojih nikada nećete požaliti

Živite život punim plućima.

Život se kreće sve većom brzinom. Posao, razne aktivnosti i dešavanja često nas sprečavaju da se fokusiramo na najvažnije dijelove života.

image

Kontinuirano propuštanje mogućnosti da se pomogne drugima ili da se stvore sjećanja postaje norma. Ali, život ne mora biti toliko komplikovan. Odluke koje donosimo danas stvaraju sjećanja na koja ćemo se osvrtati u budućnosti. Jednog dana, razmišljaćemo o svom životu ili sa osjećajem sreće ili osjećajem žaljenja. Zašto ne uraditi nešto već danas kako biste osigurali da to bude radostan osjećaj?

Zbog sledećih pet odluka nikada nećete zažaliti.

Odlazak u šetnju s nekim koga volite.
Kada hodate i razgovarate s nekim ko vam je bitan u životu dolazi do dubljeg povezivanja na emotivnom nivou. Brige nestaju i mir se pojavljuje. Nada se ponovo rađa. Jedina šetnja zbog koje ćete zažaliti je ona na koju ne odete.

Slanje poruke ispisane rukom. Zahvalnost je ključ koji otključava radost. Kome ste se u poslednje vrijeme zahvalili? Čin slanja zahvalnice, razglednice ili čestititke ispisane rukom pokazuje vašu iskrenu zahvalnost. Kada se nekome usmeno zahvalite, riječi nestaju čim ih “prevalite” preko usta. S druge strane, rukom ispisana zahvalnica nešto je što se cijeni i čuva zauvijek.

Osmijeh. Smijeh poboljšava vaše zdravlje i raspoloženje te vas čini još privlačnijima. Vaš smijeh je zarazan i daje vam mogućnost i da popravite nečiji dan, ne samo svoj. Nikada ne znate kroz šta neko prolazi u datom trenutku i možda je vaš osmijeh ono što je toj osobi potrebno tada (bez obzira koliko se to činilo kao mala stvar).

Podsticanje i ohrabrivanje. Većina ljudi suočava se sa teškim okolnostima. Problmm može biti fizičke, finansijske ili duhovne prirode. Zapamtite da, bez obzira na ono što se dešava, svakome je s vremena na vrijeme potrebno malo ohrabrivanja i podsticaja.

Vježbanje. Vaše fizičko zdravlje određuje vaš kvalitet života. Život će vas, nesumnjivo, suočiti sa fizičkim izazovima, ali ako vježbate sada to vam može obezbijediti fizičko zdravlje i snagu, a što će vam pomoći da se suočite sa svime što vam život nosi. Možda će vas pomalo biti i strah od napora koji trebate uložiti, ali nikada nećete požaliti zbog toga nakon završetka treninga.

Život je kratak. Da li ćete dopustiti da se u zadnjim trenucima svog života osvrnete i sa žaljenjem pogledate na godine koje su vam prošle ili ćete imati osmijeh od uva do uva? Izbor je na vama, a vrijeme da preduzmete nešto po tom pitanju je sada. Upravo sada.

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply