6 stvari koje morate eliminisati iz života

Svi radimo određene stvari u životu koje bismo trebali odmah prestati raditi, a kako bismo živjeli srećniji život i postali osoba koja zaista i želimo biti.

image

U prosjeku imamo sedamdeset godina života. Dvadeset godina provedemo učeći o ljudima, poslu, ljubavi, novcu i pravljenu grešaka, kako bi preostalih pedeset godina bilo fantastično.

Poslednjih deset godina života provodimo usporavajući. Dakle, ostaje nam četrdeset godina da živimo život koji istinski volimo. Eliminisanje sledećih stvari pomoći će vam da živite mnogo srećniji i ugodniji život.

Odbacite negativne ljude oko sebe.
Svi imamo oko sebe negativne ljude i veoma je lako reći da ih “eliminišete”, ali potrebno je da pronađete način da to uradite. Ali, vjerujte, jednom kada to uradite, imaćete osjećaj kao da vam je neko skinuo ogroman teret s leđa.
Nemojte brinuti o greškama koje ste napravili. Iako zvuči pomalo kao kliše, ipak je činjenica: greške koje ste napravili u životu služe kao podsjetnik na ono što ne trebate raditi u budućnosti. Niko, ali baš niko, nikada nije uspio u životu, a da nije imao par padova ili neuspjeha.

Zaboravite na prošlost.
Možete li se vratiti kroz vrijeme i promijeniti prošlost? Naravno da ne možete. Što više razmišljate o prošlosti vaš um sve više počinje da živi u tom vremenu te može biti veoma teško vratiti se životu u sadašnjem vremenu i radovati se budućnosti.

Prestanite se samosažalijevati.
Uvijek imajte na umu da je samosažalijevanje izbor. Niko vas ne primorava da se tako osjećate. Možda može zvučati okrutno, ali je tako. Što više sjedite u vozu “jadna ja” to vam je teže iz njega izaći. Ne dozvolite da život prolazi pored vas već preuzmite stvari u svoje ruke!

Prestanite pokušavati da udovoljite svima.
Bukvalno je nemoguće udovoljiti svima, čak iako ste najdraža i najuljudnija osoba na svijetu. Uvijek će postojati neko kome se, iz bilo kojeg razloga, nećete svidjeti pa šta god vi uradili.

Nemojte brinuti o budućnosti.
Ako date sve od sebe danas, već ste poveli računa o svojoj budućnosti.

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply