Procitajte kako jesti zdravu hranu na poslu

Zdrava i uravnotežena prehrana je izuzetno vazna za zdravlje. Stres uzrokuje loše prehrambene navike, koje uticu na nasu produktivnost i zdravlje.

image

Najveci problem je što na poslu uglavnom jedemo nezdravu hranu i grickalice koje imaju loš uticaj na naše zdravlje.
Nedostatak vremena nije nikakav izgovor da ne napravite neke promjene.

Umjesto čokolade, čipsa ili bombona na stolu biste trebali držati zdrave grickalice kao što je tamna čokolada ili orašasti plodovi. Te namirnice će vas napuniti energijom i držati sitima jer su bogati nutrijentima.

Tijekom radnog dana trebali biste imati u blizini pistacije, jer su one prava riznica zdravlja. Imaju vlakna, proteine, minerale i vitamine, pa jedući njih nećete padati u napast jesti nezdravu hranu.

Grožđice je super jesti jer ne sadrže holesterol, niti masti, a imaju dovoljno glukoze i fruktoze koji će vam održavati energiju.

Na rižin snack si možete namazati maslace od kikirikija, badema, oraha i slično. To će vas dugo držati sitima, a u organizam ćete unijeti mnogo nutrijenata.

Danas možete kupiti različite žitne energetske pločice, no najzdravija verzija će ipak biti one koje sami napravite. Postupak je vrlo jednostavan, a gomilu recepata možete naći na internetu.

Naravno, za povećanje energije dobro je piti dovoljno vode kako tijelo ne bi dehidriralo. Neka vam bočica s vodom uvijek bude pri ruci. No ako vam se ne da pije obična voda, ne posežite za sokovima nego probajte piti kokosovu vodu. Ona je bogata magnezijem, kalcijem, kalijem, fosforom i natrijem, a i dobrog je okusa.

Poboljšati imunitet možete već uz nekoliko kockica tamne čokolade. Visok krvni pritisak će se sniziti, a smanjit’ će vam osjećaj depresije ili stresa. Jedući tamnu čokoladu bit’ ćete nasmijani na poslu jer ona oslobađa hormon sreće endorfin.

Autor: S. G.
http://savjetnica.com
izvor

Leave a Reply