Ovih 7 stvari unistavaju zdravlje i srecu

Ovih 7 stvari uništavaju zdravlje i sreću

Emocije su neraskidivo povezane s unutrasnjim stanjem i energijom osobe. Stoga ima smisla izbjegavati iskustva koja ne samo da kvare raspoloženje, već i negativno utječu na zdravlje i oduzimaju sreću. Ovako to djeluje.

Ovih 7 stvari uništavaju zdravlje i sreću

Najnovije istraživanje koje je objavljeno u časopisu Nature Human Behaviour pomoći će u pronalaženju odgovora na pitanje o povezanosti mentalnog i tjelesnog zdravlja. Poenta je u tome da moždani sistem ima dvije međusobno povezane mreže i svaka od njih prolazi kroz različita područja mozga.

Ove dvije mreže djeluju sinhrono i održavaju imunološki, kardiovaskularni, metabolički i druge sisteme u ravnoteži kada je osoba izložena unutrasnjim i vanjskim stresorima (glad, buka, prelaz iz sna u budnost itd.). Ta se regulacija naziva alostaza. Istodobno, gore navedene mreže stvaraju senzacije u ljudskom tijelu, inače je to stanja opće dobrobiti. Taj se fenomen naziva interocepcija.

Ako su osjećaji koje dozivljavamo dovoljno intenzivni, ove moždane mreže stvaraju emocije, u rasponu od tuge do euforije. Ovaj sistem regulise tijelo i paralelno stvara senzacije u tijelu. Također kontrolise socijalne i fizičke strahove, socijalne veze, empatiju, moral, pamćenje, pažnju. A određene moždane stanice integrisu vanjska osjetila: vid, sluh, dodir, miris i okus.

Zdravlje i sreća su ono o čemu svaka osoba sanja. Na tome se temelji naša sreća (s različitim varijacijama). Neki događaji pozitivno utieču na unutrasnje stanje osobe i njenu energetsku pozadinu. Ali negativna iskustva obično utiču na naše zdravlje, sreću i sreću.

Kako izbjeći negativne emocije?

Evo popisa destruktivnih osjećaja i iskustava koji mogu uništiti vaše zdravlje i postati ozbiljna prepreka vašem cilju.

Destruktivni osjećaji i osjećaji

Bijes

Svatko može podleći bijesu. Ali što se događa s našim zdravljem? U stanju bijesa naše se krvne žile stežu, što izaziva skok krvnog pritiska. A to je posebno opterećenje osobama s kardiovaskularnim problemima. Na nematerijalnoj razini bijes može ometati uspjeh u poslu, jer ljutnja često postaje faktor brzopletih postupaka i odluka.

Tuga

Mnogo je razloga za tugu u životu. Ali morate pokušati izbjeći ovo stanje i u svemu pronaći pozitivnu stranu, inače možete naštetiti vlastitom zdravlju, a sreća će se okrenuti od vas. U depresivnom stanju osoba šteti svom dišnom sustavu: kisik teže prodire u pluća. Tuga i depresija izazivaju loše navike, a to također utječe na zdravlje i energetsku pozadinu.

Zavist

Ako primijetite u sebi i najmanje znakove zavisti, pokušajte iskorijeniti ovaj razorni osjećaj. Zavist oduzima energiju. Kao rezultat toga, ne približavate se željenom cilju. Zbog praznina u energetskoj pozadini možete steći brojne zdravstvene komplikacije, posebno one povezane s prehladom, jer zavist najvise pogadja imunološki sustav.

Ogorčenost

Ogorčenje može biti uzrokovano postupcima ili riječima drugih osoba. To se može učiniti namjerno ili nenamjerno. A onaj koji je uvrijeđen pati. Tijekom uvrede u glavi mi se roje negativne misli koje izazivaju ozbiljne psihološke smetnje i depresiju.

Stres

Poteškoće u privatnom životu, na poslu, dugotrajni mentalni i fizički problemi na poslu su faktori stresa. U takvom stanju osoba postaje ranjiva na zarazne bolesti, bolesti kardiovaskularnog sistema i mnoge druge. Uz stres, krvni tlak raste, a rizik od srčanog udara se povecava.

Strah

Ovo je možda najstarija ljudska emocija koja mu je kroz istoriju pomagala da spasi život. Danas strah izaziva samo neizvjesnost i druga negativna iskustva. Strah usporava bubrežno područje mozga. Stoga postoji rizik od oboljenja bubrega.

Usamljenost

Ovo je pošast našeg vremena. Živa i topla komunikacija neće zamijeniti društvene mreže ili elektronsku postu. Usamljenost potkopava unutrasnji sklad, izaziva depresiju. Posvetite vrijeme svojoj rodbini i prijateljima, nemojte se zatvarati u svoja četiri zida.

Šok

Neočekivane (i često neugodne) situacije koje su šokantne ne idu nam u korist. U stanju šoka desava se snažna navala adrenalina čiji su rezultat snažni otkucaji srca, tjeskoba i strah. Koristite razne psihološke tehnike da ojačate svoju unutarnju obranu i oduprite se okidačima.

Recite bye bye svima koji remete vas unutrasnji mir.