50 super savjeta za ljepotu

 U nastavku vam donosimo 50 super savjeta za ljepotu.
1. Lijepe oči
Sjenka braon i crne boje svakome dobro pristaje! Potrebno je da sjenku prstima naneseš na kapke, a zatim je lagano razmažeš!

2. Pranje kose
Ako imaš masnu kosu, onda prilikom šamponiranja ne treba previše da je masiraš, niti da je ispiraš u jako vrućoj vodi. Na taj način, kosa će ti se manje mastiti.

3. Lijepi nokti
Ako želiš da sačuvaš svoje njegovane i dugačke nokte, onda je najbolje da ih sa unutrašnje strane premažeš bezbojnim lakom. Tako će oni biti čvršći i neće se lomiti.

4. Bebi roza
Senke u roza nijansama su veoma omiljene, pre svega zato što pristaju uz svako lice. Upotrebi neku od ovih nijansi i izgledaćeš mnogo romantičnije.

5. Seksi usne
Da bi imala zavodljive usne, primeni trik sa dve boje. Usne prvo uokviri crvenom olovkom, koju ćeš prstima razmazati po usnama, a onda na sredinu usana nanesi zlatni sjaj za usne ili ruž.

6. Podloga
Puder u prahu će učiniti da sjenka za oči ostane duže na tvojim kapcima. Zato, prije nego što naneseš sjenku, uz pomoć četkice nanesi malo pudera u prahu.

7. Bezbolno čupanje obrva
Pre nego što počneš sa čupanjem obrva, potrebno je da ih prethodno “očistiš” pomoću mlijeka za skidanje šminke. Nakon toga na njih stavi tople obloge, da bi se otvorile pore na licu i da bi lakše počupala obrve.

8. Nanošenje maskare
Da ne bi pogriješila prilikom nanošenja maskare, najbolje je da upotrebiš kozmetičku maramicu, koju ćeš staviti tik ispod trepavica.

9. Gel i vosak za kosu
Ako koristiš proizvode za učvršićavanje kose, kao što su gel ili vosak za kosu, onda prije pranja kosu ne bi trebalo da češljaš, jer ćeš tako samo iščupati više dlaka nego što je potrebno!

10. Rumeni obrazi
Tečno rumenilo se po licu najlakše razmazuje uz pomoć spužvice.

11. Tvojih ruku djelo
Ako kod kuće imaš mnogo bočica laka za nokte, u kojima je preostalo još malo laka, onda uradi slijedeće: sve lakove sipaj u jednu bočicu, dodaj malo acetona i imaćeš novu boju, koja je spremna za upotrebu!

12. Tanka linija
Devojke koje imaju okruglo lice ne bi trebalo da olovkom “docrtavaju” usne, kako bi izgledale punije. Bolje bi bilo da usne uokvire veoma tankom linijom jer će tako usne biti jače izražene.

13. Dobra kombinacija
Postoje pravila za kombinovanje rumenila i podloge. Ako na lice naneseš tečno rumenilo, onda upotrebi i tečnu podlogu. Ali ako upotrebiš puder u prahu, trebalo bi da naneseš mat podlogu.

14. Samo za “prave” plavuše
Devojke koje imaju plave trepavice moraju obratiti pažnju na sledeće: ne treba da nanose crnu maskaru samo na vrhove trepavica, jer će u tom slučaju izgledati jako smiješno.

15. Maskara
Nanesi maskaru na trepavice tek kada si na kapke nanela sjenku. Inače ti se može desiti da se prah sjenke zadrži na trepavicama.

16. “Kroćenje” lokni
Ako imaš dugu kovrdžavu kosu, koju nikako ne možeš da “obuzdaš”, onda ti preporučujemo da mokru kosu skupiš u rep i da ga onda šnalicama podeliš i zakačiš za tjeme. Ne treba da je sušiš, već ostavi da se preko noći sama osuši. Ujutru, kada se probudiš, kosa će ti biti ravna.

17. Sjaj
Kada nanosiš sjaj za oči na kapke, moraš gledati prema dole, da se ne bi desilo da ti sjaj upadne u oči!

18. Četkica
Pomoću male i tanke četkice mnogo ćeš lakše nanijeti ruž na usne, tečni puder ili sjaj za usne.

19. Lijepi nokti
Dosadilo ti je da lakiraš nokte? Zašto na njih ne bi nalepila kamenčiće od štrasa ili naljepnice (tetovaže) za nokte, a zatim ih prelakirala bezbojnim lakom?

20. Svjež izgled
Da bi izgledala svežije i prirodnije, dovoljno je da ispod obrva naneseš malo roza rumenila.

21. Prikrivanje pora
Ako tvoja koža ima izražene pore, preporučujemo ti da podlogu nanosiš počevši od gornjeg dijela lica (od čela) prema donjem delu (bradi). Pore više neće biti toliko uočljive!

22. Lepe usne
Ukoliko ti se ne sviđa oblik tvojih usana, znaj da i to možeš sama da popraviš. Na sredini usana olovkom nacrtaj krstić, a zatim usne uokviri. Pazi pritom da ne pređeš preko krstića. Na kraju na usne nanesi ruž ili sjaj za usne.

23. Blistava kosa
Kosu bi trebalo ispirati nešto hladnijom vodom, iako to nekad baš i nije najprijatnije. Hladna voda će doprinjeti da tvoja kosa izgleda sjajnija, a eliminisaće i problem peruti.

24. Mat sjaj
Ako si izašla u diskoteku i moraš da staviš još pudera na lice, onda bi pre nanošenja pudera trebalo da na lice prisloniš papirnu maramicu ili toalet papir, koji će upiti svu masnoću sa lica. Tek onda nanesi novi sloj pudera.

25. Nanošenje korektora
Pre nego što naneseš korektor na lice, najbolje je da lice namažeš običnom dnevnom kremom. Na taj način će koža bolje upiti korektor pa će i tvoj ten biti ujednačen.

26. Podloga
Nakon stavljanja dnevne kreme moraš sačekati da je koža potpuno upije pre nego što na lice naneseš puder. U suprotnom će tvoje lice delovati zamazano.

27. Šnalice
Kada kupuješ šnalice za kosu, treba da obratiš pažnju na šnalice koje imaju metalnu kopču. Ako je ova kopča pokvarena, vrlo lako se može desiti da se kosa zapetlja i pokida. Zato bi bilo bolje da upotrebljavaš meke gumice za kosu ili šnale-štipaljke.

28. Redovno održavanje
Male i velike četkice kao i spužvice za šminkanje trebalo bi da redovno pereš šamponom, po mogućstvu nakon svake upotrebe, a zatim da ih ostaviš da se osuše na peškiru. Tako ćeš sprečiti zadržavanje bakterija, koje mogu da prouzrokuju stvaranje akni.

29. Za bujniju kosu
Imaš rijetku i slabu kosu? Nikakav problem! Na vrhove prstiju stavi malo laka za kosu, a zatim umasiraj u koren kose. Tako ćeš poboljšati njenu postojanost i volumen.

30. Sjajno rumenilo
Da bi imala lijepe obraze, možeš upotrebiti i sjaj za usne! Prstima ga nanesi na lice i dobro ga razmaži.

31. Stari lakovi
U slučaju da ti se lak za nokte toliko stvrdnuo da ne možeš da otvoriš bočicu, stavi ga nekoliko minuta u posudu sa toplom vodom.

32. Idealna nijansa
Bezuspješno pokušavaš da pronađeš pravu boju ruža, koja ti najviše odgovara? Ugrizi se na tren za donju usnu i otkrićeš koja je idealna nijansa za tebe.

33. Tamna senka
Ukoliko si na kapke nanela nešto tamniju sjenku nego što si zapravo htjela, možeš je posvijetliti sjenkom krem boje.

34. Njega kose
Ako imaš retku i slabu kosu, trebalo bi redovno da je skraćuješ. Kosa će ti tako izgledati punija i blistavija.

35. Gušće trepavice
Ako pre nanošenja maskare na trepavice naneseš malo pudera u prahu, one će djelovati gušće, a maskara će biti postojanija.

36. Praktični labelo
Osim za negu usana, labelo možeš koristiti i za negu noktiju. A ako ga na ruci pomiješaš sa malo sjajnog pudera, dobićeš izvanrednu senku za oči!

37. Prekrivanje nečistoće
Nečistoća se najviše skuplja na licu u oblasti tzv. T- zone (čelo, nos, brada). Zato je najbolje da podlogu naneseš samo na ovaj deo lica, da ne bi izgledala kao da na licu imaš masku!

38. Tehnika nanošenja sjenke
Tamne sjenke “produbljuju”, svetli tonovi čine da osenčeni deo bude još izražajniji. Zato je potrebno da tamnu sjenku naneseš na sredinu kapka, a zatim svijetle tonove u gornjem dijelu kapka ili ispod obrva.

39. Umetnost lakiranja
Prilikom lakiranja noktiju često se dešava da se na noktima pojave neravnine, posebno ako su u pitanju pastelni tonovi a površina noktiju nije potpuno glatka. Da bi ovo izbegla, potrebno je da na nokte najpre naneseš bezbojni lak, a onda preko njega namažeš lak u boji po tvom izboru.

40. Zabranjeno pušenje
Lice ti je blijedo, imaš velike pore na licu, a kosa ti je bez sjaja. Da možda ne pušiš? Nikotin oduzima tijelu vitamine i negativno utiče na ljepotu. Ako želiš da imaš lepu kožu i kosu, preporučujemo ti konzumiranje sledećih namirnica: piletine, ribe, salate, voća, soje i svih mliječnih proizvoda.

41. Rumenilo
Rumenilo treba da naneseš na lice tek kada završiš sa šminkanjem očiju i usana. U protivnom se može desiti da pretjeraš i naneseš više rumenila nego što je potrebno.

42. “Cool” olovke
Ako želiš da zarežeš krejon, olovku za usne ili olovku za oči, trebalo bi pre toga da je staviš u frižider jer ćeš tako sprečiti njeno lomljenje.

43. Super puder
Bezbojni puder odgovara svakom licu, a puder u boji trebalo bi da bude za nijansu svijetliji od tvog tena.

44. Sjajne oči
Bezbojni svetlucavi sjaj za usne možeš nanijeti i na kapke ispod samih obrva. Tako će tvoje oči izgledati sjajnije.

45. Francuski manikir
Ako si u žurbi i nemaš mnogo vremena za klasičan manikir, onda uradi sledeće: belom olovkom oboji deo ispod vrhova noktiju, a onda nokte premaži bezbojnim lakom. Gotovo!

46. Šminka za izlaske
Za večernje izlaske možeš da se i malo “napadnije” našminkaš. Nanesi deblji sloj šminke, kako na očima, tako i na obrazima i usnama.

47. Pranje kose
Ako imaš masnu kosu, onda balzam nanesi samo na krajeve kose. Na taj način ćeš izbeći da balzam dospe na tjeme glave, gde se koža najviše masti. Možemo te utješiti činjenicom da je masnija kosa zdravija od suve kose, jer masnoća služi kao zaštitni sloj.

48. Postojana sjenka
Da bi senka na očima bila postojanija, potrebno je da pre šminkanja naneseš malo pudera u prahu.

49. Preplanuli ten
Bronzani puder će se pobrinuti da tvoj ten dobije idealnu preplanulu boju. Ako ovaj puder naneseš na masnu kožu, koja ionako sija, imaćeš savršen ten.

50. Maskare
U slučaju da se tvoja vodootporna maskara zgusnula, dodaj joj malo kapi za oči, koje će je razrijediti. Običnu maskaru ćeš razrediti ako u nju dodaš nekoliko kapi obične vode.

serbianforum.org
bravo.rs

Leave a Reply