7 ZAKONA ZIVOTA

7 ZAKONA ŽIVOTA

  1. Zakon praznine. Ako vam trebaju nove cipele, bacite stare. Ako vam treba nova odjeća, očistite svoj ormar. Morate se, u dobroj namjeri, odvojiti od svojih stereotipa.
  2. Zakon cirkulacije. Budite spremni da otpustite nešto što posjedujete, kako biste dobili nešto što želite.
  3. Zakon mašte. Prvo morate vidjeti prosperitet u svom umu. Opišite svoj idealan dan i nemojte ga pokazivati nikome osim nekome kome vjerujete. Držite ovaj opis negdje pri ruci.
  4. Zakon kreativnosti. Osoba može postići prosperitet energijom svog razmišljanja, intuicije i mašte.
  5. Zakon odmazde i primanja. Ako nešto pokloniš, onda se to desetostruko vraća. Kada primite blagoslove, veoma je važno da ih podijelite s onima oko vas. Ako imate dar, a ne koristite ga, onda vrijeđate svoju Božansku suštinu. Da biste se prema svojim sposobnostima odnosili s dužnim poštovanjem, morate se radovati darovima i dijeliti ih s drugima. Ako to učinite, privući ćete još više blagoslova u svoj život.
  6. Zakon desetine. Univerzum će uvijek uzeti svoju desetinu. To je samo zakon zahvalnosti izvoru podrške – 10% svega što imate. Nikad ne znaš kako će ti se desetina vratiti. Novac je uobičajena stvar. Ali to može doći i u vidu pomirenja sa nekim, novih prijateljstava, oporavka i tako dalje.
  7. Zakon o invaziji. Ako ne možete oprostiti ljudima, ne možete prihvatiti svoje bogatstvo. Ako vam je duša ispunjena mržnjom, ljubav u njoj ne može naći mjesto za sebe. Morate se riješiti negativnih osjećaja koji vas proždiru i ne daju vam mira.

Photo Pixabay