Poruka za vasu djecu

Poruka djeci:
“Budite odvažni i činite velike stvari!”

Nadasve vam želim reći da ste voljeni i vrijedni ljubavi. Naučit ćete ovo iz mojih riječi i djela – pouke ljubavi temelje se na tome kako se odnosim prema vama i kako se odnosim prema sebi.

Želim da se u svijetu angažirate iz osjećaja vlastite vrijednosti.

Svaki puta kad vidite kako sam suosjećajna prema sebi i kako prihvaćam vlastite nesavršenosti, naučit ćete da ste vrijedni ljubavi, pripadanja i radosti.

U našoj obitelji hrabrost ćemo primjenjivati tako što ćemo se pojaviti, dopustiti drugima da nas vide i poštovati ranjivost. Pričati ćemo o svojim borbama i snazi. U našem domu uvijek će biti mjesta i za jedno i za drugo.

Učit ćemo vas suosjećanju tako što ćemo biti suosjećajni najprije sa sobom, a onda jedno s drugim. Postavit ćemo i poštivati granice. Poštovat ćemo naporan rad, nadu i ustrajnost. Odmor i igra bit će obiteljske vrijednosti, kao i obiteljske metode.

Odgovornosti i poštovanju naučit ćete se promatrajući me kako griješim i ispravljam pogreške, promatrajući kako tražim ono što mi je potrebno i govorim o svojim osjećajima.

Želim da upoznate radost kako bismo zajedno mogli izražavati zahvalnost.

Želim da osjećate radost kako bismo zajedno učili kako biti ranjivi.

Kad nas posjete nesigurnost i oskudica, moći ćete crpiti iz duha koji je dio vašeg svakodnevnog života.

Zajedno ćemo plakati i zajedno se suočiti sa strahom i tugom. Željet ću otkloniti vašu bol, ali ću umjesto toga sjesti s vama i poučiti vas kako da je osjetite.

Smijat ćemo se i pjevati, plesati i stvarati. Uvijek ćemo imati dopuštenje da jedni s drugima budemo to što jesmo. Bez obzira na sve, uvijek ćete pripadati ovamo.

Kad krenete na svoje putovanje cjelovitosti, najveći dar koji vam mogu dati jest da živite i volite cijelim srcem i da se odvažite na velike stvari.

Neću vas poučavati ili voljeti savršeno, ali ću vam dopustiti da me vidite i uvijek ću smatrati svetim dar što vas mogu vidjeti. Što vas uistinu i duboko vidim.

~ Brene Brown

Photo Pixabay