Kad se prestanes prilagodjavati

Dobar je to znak, znak da si zadržao nešto od onog standarda kojeg si postavio i načela koja te vode. Nemoj da te zavaraju oni koji kažu da moraš biti kao svi, ne moraš i nitko to od tebe ne traži. Pokušaš li se svugdje uklopiti prokockat ćeš mnoge dobre prilike života, jer nećeš ići za onim što ti srce kaže već za onim što drugi govore.

Dopusti sebi da tvoj život ne izgleda poput života bezbroj drugih ljudi. Znak je to da cijeniš ono što imaš i ono što jesi. Pusti sve što će drugi ljudi reći, ne možeš to kontrolirati, a onda čemu se time i zamarati. Kada se prestaneš prilagođavati primijetit ćeš kako si postao manje ranjiviji, jer ništa te više ne čini ranjivim kao tvoji pokušaji da budeš drugome ono što ne možeš biti pa si zbog toga spreman sve učiniti.

Budi dovoljno jak da možeš izdržati da si drugačiji, da ne moraš zbog toga prigibati glavu. Budi dovoljno jak da možeš priznati svoje slabosti i priznati „to sam ja“ bez skrivanja iza neke maske koja će jako brzo biti zamijenjena drugom kada padne. Dopusti sebi da se ne uklapaš svugdje, da misliš drugačije, da osjećaš drugačije i da živiš drugačije. Vidjet koliki je blagoslov biti ono što doista jesi.

Mario Žuvela

Leave a Reply