Doktorica

Poruka dana

Kada uhvatite sebe kako previše razmišljate, postavite sebi izazov da umjesto toga učinite korak naprijed. Od praznog razmisljanja nema koristi. Samo rad donosi srecu.

Kada vam budućnost izgleda nesigurna, postavite sebi izazov da na najbolji i najpozitivniji način iskoristite sadašnjost. Sutrasnji dan ce se pobrinuti sam za sebe.

Kada imate dva dobra izbora, postavite sebi izazov da odaberete onaj koji vas više plaši, za koji treba vise hrabrosti, jer to je onaj koji će vam pomoći u rastu.

Kada se spremate učiniti nešto – bilo šta – postavite sebi izazov da to učinite s entuzijazmom i predanošću. Radite tako da zadovoljite svoje kriterije, a ne tudja ocekivanja.

Kada drugi ljudi kažu da su vaše ideje lude, postavite sebi izazov da učinite ono što osjećate da je ispravno. Ne zamarajte se s onim što drugi kažu, već zapamtite kako su lude ideje one koje često imaju najvecu kreativnu snagu.

Kada imate puno razloga zašto ne možete učiniti nešto, postavite sebi izazov da se usredotočite na sve razloge zbog kojih morate to učiniti.

Dobro jutro.

Exit mobile version