Mala prica o ljubavi

Voljeti ne znači voditi ljubav, biti dobar prema svom parneru ili strpljivo vaspitati svoje dijete. Ovo jesu gestovi koji proizilaze iz osjećanja ljubavi, ali to nije definicija ljubavi. Voljeti znači biti svjestan svega oko sebe. Voljeti znači iskreno se zaljubiti u svoj život i ideju života uopšte.

Ljubav znači voljeti sve ljude i cijeniti njihovo postojanje, koliko god da je to nekada teško ili čak nelogično. Voljeti znači obratiti pažnju na životinje i prirodu oko sebe i čuvati ih kao što čuvamo svoje domove i lične stvari u njima. Voljeti znači shvatiti svrhu svih naših problema, iskušenja, nemilih događaja.

Ljubav znači biti svjestan svega sve što imaš, svega što si postigao. Ljubav je fokus na život i pokušaj da se shvati šta on znači i zašto smo ga dobili na poklon. Čovjek koji je iskreno zahvalan za svoj život zavoljeće sve što u njegov život uđe, bilo to, na oko, dobro ili loše.

Kada u potpunosti pojmite da je ljubav bezgranična divna sila koja u vaše živote može sa neviđenom lakoćom privući sve ono na sto ste fokusirani – ostaje vam samo da svaki budan momenat živite, tražeći još više onoga što se može voljeti. A voljeti se može sve.

Sve što nađe put do postanka vrijedno je ljubavi i duboko u sebi nosi ljubav. Čak i ono od čega bježite „vija” vas da bi vas nečemu naučilo i na taj način pružilo svoju ljubav. Pa i oni ljudi od kojih vam se diže kosa na glavi, tu su da vam isporuče neku lekciju. I davno prošli događaji koje s prezirom i mržnjom već dugo nosite na duši, ako se malo udubite, vidjećete da nose samo mudrost, znanje i ljubav.

Vrijedi zapamtiti činjenicu da ono na sto obratite pažnju uvijek pronalazi put do vaše stvarnosti, bilo to dobro ili zlo. Ako svoj fokus oplemenite osjećanjima i mislima ljubavi stvorićete privlačnu silu koja je neodoljiva, neuništiva, nepogrešiva.

Gledajte samo u ono što volite. Slušajte samo o onome što vam se sviđa i što vas ispunjava. Govorite samo o onome što vam ispunjava dušu i oplemenjuje srce.

Umjesto indijskih serija ponudite svojim očima knjigu. Umjesto vijesti, prirodu. Umjesto kritike, rijeci podrške. To je ljubav. Ostalo je sve neuspjeli pokušaj življenja.

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply