10 stvari na koje više nikada ne trebate gubiti svoje vrijeme

Određeni trenuci u životu tjeraju nas na razmišljanje šta nam je zaista važno. Ne dozvolite da se probudite jednoga dana i shvatite da ste dragocjeno vrijeme trošili na neku od slijedećih deset stvari.

image

Negativno razmišljanje o vašoj trenutnoj situaciji. Život je kao ogledalo – najbolje rezultate dobijamo kada se nasmijemo. Dakle, pričajte češće o svojim blagoslovima nego o svojim problemima. Samo zato što se borite ne znači da niste uspjeli. Svaki veliki uspjeh zahtijeva neku vrstu vrijedne borbe.

Nepotrebna drama oko vas. Budite dovoljno mudri da se maknete od gluposti koja vas okružuje. Fokusirajte se na pozitivno i uskoro će biti teže da vidite negativno.

Želja za svim što nemate. Ne, nećete uvijek dobiti ono što želite, ali zapamtite ovo: postoji mnogo ljudi koji nikada neće imati ono što vi imate sada. Neko drugi se moli za stvari koje vi uzimate zdravo za gotovo. Sreća nikad ne dolazi do onih koji ne cijene ono što već imaju.

Poređenje sebe sa svima drugima. Društveno poređenje je lopov sreće. Možete provesti cijeli život razmišljajući i brinući oko onoga što drugi imaju, ali to vam ništa neće donijeti ni dati.

Razmišljanje o tome ko ste bili i šta ste imali u prošlosti. Niste ista osoba kakva ste bili prije godinu, prije mjesec i prije sedmicu. Uvijek rastete. Iskustva nikad ne prestaju. To je život.

Samoobmanjivanje. Vaš život će se poboljšati samo kada budete spremni da preduzmete male rizike. A prvi i najteži rizik koji možete preduzeti jeste da budete iskreni prema sebi.

Tuđa definicija sreće i uspjeha. Jednostavno, ne možete zasnovati svoju ideju sreće i uspjeha na mišljenjima i očekivanjima drugih ljudi.

Pokušavanje da svakoga impresionirate. Jedna od stvari koja najviše oslobađa, a koju smo naučili u životu, jeste da se ne moramo uvijek svima svidjeti i da se svi ne moraju svidjeti nama i da je to savršeno u redu. Bez obzira kako živite, uvijek će neko biti razočaran. Zato, živite svoju istinu i pobrinite se da niste vi ta osoba koja je na kraju razočarana.

Sumnjanje u sebe. Kada ste u neodumici, jednostavno napravite sledeći, mali korak. Ponekad mali korak u pravom smjeru završava kao najveći korak u vašem životu.

Ljude koji konstantno omalovažavaju vaše snove. Bolje je biti i sam nego dozvoliti negativnim ljudima i njihovim mišljenjima da vas udaljavaju od vaše sudbine. Ne dozvolite drugima da slome vaše snove. Samo jednom uradite ono što oni kažu da niste u stanju i nikada više se nećete obazirati na njihovu negativnost.
Autor: minimagazin.info

Leave a Reply