12 psiholoških trikova za bolji život

Sigurno su postojale situacije kada ste željeli da imate više samopouzdanja ili da manje budete podložni nervozi i stresu. Kako se to više ne bi dešavalo, neka vam sledeći mali trikovi služe kao prva pomoć.

Istraživanja pokazuju da češće smijanje ljude čini srećnima. Širok osmijeh “vara” vaš mozak kako bi se on osjećao srećnije.

image

Žvaćite žvakaću gumu ili jedite zdrave grickalice ako radite nešto usljed čega se obično osjećate nervozno. To vašem mozgu šalje poruku da ne možete biti “u opasnosti”, jer jedete.

Saznajte kome se sviđate: kada se u grupi ljudi prolomi smijeh, pojedinci instinktivno upućuju pogled prema osobi u grupi prema kojoj osjećaju najveću privrženost.

Nemojte govoriti ili pisati: “Mislim” ili “Vjerujem da” – zbog toga zvučite kao da vam nedostaje samopouzdanja.

Ostanite mirni kada se neko ljuti na vas. Zbog toga će se dotična osoba još više ljutiti, ali će se osjećati posramljeno kasnije.

Ako vam neko da nezadovoljavajući odgovor, održavajte kontakt očima i ćutite. Osoba koja vam je dala odgovor pretpostaviće da originalni odgovor nije bio dovoljno dobar i nastaviće da priča.

Ako se “natjerate” da budete srećni i uzbuđeni što ćete nekoga vidjeti, sledeći put kada budete vidjeli tu osobu (ili osobe) ona će biti mnogo uzbuđenija što vas vidi.

Fizički efekti stresa jednaki su efektima oduševljenja (otežano disanje, lupanje srca i slično). Preoblikovanjem prijeteće situacije u izazovnu stres možete pretvoriti u uzbuđenje.

Ako očekujete da će se neko “obrušiti” na vas tokom sastanka, sjedite ili stanite pored te osobe. Zbog blizine, dotičnoj osobi će biti manje prijatno da ispolji agresivno ponašanje.

Kada idete na prvi sastanak, otiđite na neko uzbudljivo mjesto. Suprotna strana će vas povezivati sa osjećajem uzbuđenja.

Kada se upoznajete s nekim, pokušajte da uočite boju očiju te osobe. Ta vam informacija nije potrebna, ali je tehnika pomoću koje osiguravate da ste napravili kontakt očima dovoljno dugo, što drugi smatraju prijateljskim gestom te misle ste osoba puna samopouzdanja.

Želite da vas drugi smatraju ljubaznima, kulturnima i šarmantnima? Kada se upoznajete s nekim, potrudite se da zapamtite ime te osobe i da ga kasnije koristite u razgovoru.

http://minimagazin.info

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply